Home Top menu Blog Test paddleboardů touring a allround

Test paddleboardů touring a allround

Půjčovna paddleboardů - půjč si u nás paddleboard

Test paddleboardů touring a allround

Otestovali jsme paddleboardy přímo v akci. Nafukovací nebo pevný board? Jak si vybfat paddleboard.

Na adventure akci po Dyji jsme vzali na test různé paddleboardy. Pevné boardy Touring Tikhine 11´6´´ x 29´´ (v holčičím růžovém designu, Waterline 12´6´´ x 28´´ a nafukovací paddleboard Tikhine 10´2´´ x 31´´ opět v holčičím designu.

1) Nafukovací Starboard Tikhine 10´2´´ x 31´´

Skvělý board, ve verzi 2020 velice lehký a tuhý. Novinkou jsou 3 neohnutelné a nerozbitné finy, které se neohnou při transportu. Board má popruh přes rameno, takže holky ho přenesou velice snadno. Na svou délku velice dobře vede, je obratný a hravý. V těžších podmínkách oceníte krátké pevné finy a obratnost boardu. Nafukovací Tikhine je skvělý nafukovací board s luxusním pocitem z jízdy i designem.

2) Pevný board Starboard Touring 11´6´´ x 30´´ Tikhine

Luxusní verze pevného paddleboardu v holčičím designu. Skvělý poměr mezi obratností, rychlostí a stabilitou. I tento board má popru pro nošení přes rameno. I s takovým boardem šlo projet složité slalomy mezi padlými stromy, avšak musíte dávat pozor na hloubku vody pod sebou. Velké plus pak nastane při jízdě rovně. To je parketa pro touringový pevný board.

3) Pevný board Starboard Waterline 12´6´´ x 28´´ verzue Lite Tech

Lite tech znamená ekonomickou verzi pevného boardu, stejný typ můžete mít i v karbonu v modré barvě, pak ale cena vzroste přes 50 tis kč, zatímco naše verze stojí 28.900 Kč. A úplně stačí. I bílý design vypadá luxusně. A to svezení... Štíhlá špička rozráší neslyšně vodu a board má rychlost blízkou závosním boardům. Díky širší zádi je board stabilní při zašlápnutí a otočení namístě je velice snadné. Proto i adventure jízdu mezi padlými stromy byla snadná. Avšak hlavní výhoady nastala při jízdě po hladké vodě, stejně jako u pevného Tikhine. A board má i popruh přes rameno, ten jsme ale neměli přidělaný.

Takže jaký paddleboard si vybrat? Kdo chce skladnost, lehkost, obratnost, odolnost, ten bere nafukovací allrounf Tikhine. Kdo preferuje rychlost, skvělý požitek z jízdy rovně, fitness jízdy a nechce vratký závoďák, ten vezme pevný Touring nebo Waterline. 

Všechny paddlebaordy mají samozřejmě i větší / menší sourozence. Vybírat je z čeho.  Přijďte zkusit do PADDLEBOARD CENTRA PRAHA PODOLÍ

Fotogalerie