Home Top menu Blog Mistrovství světa juniorské windsurfové třídy Techno T293

Mistrovství světa juniorské windsurfové třídy Techno T293

Máme medaile

Mistrovství světa juniorské windsurfové třídy Techno T293

Naše juniorky U17 vezou zlatou, stříbrnou a bramborovou medaili z MS Juniorů windsurfové třídy Techno T293!!

Holky U17:

V holkách U17 držíme  zlato a stříbro a k tomu ještě bramborovou. Zlatá Nela Sadílková následována Kristýnou Chalupníkovou. Pozornost upřete i na Kristýnu Piňosovou, je na 4. místě, ale podívejte na dojezdy v rozjížďkách. Kdyby bylo ještě malinko víc větru, možná by bylo vše ještě úplně jinak, protože pokud foukne opravdu pořádně, Kristýna vyhraje totálně deklasujícím stylem, jklidně o několik minut. To už předvedla na letošním ME, kdy vyhrála v řadě 4 rozjížďky. Bohuže jí nesedí slabší vítr, nasází tam horší výsledky a je po medaili...

Nela i Kristýna Chalupníková jsou obě velice konsistentní. Kristýna má radši slabší vítr, Nela malinko silnejší. Ale v průměru obě holky jedou ve všem skvěle. 

Kluci U17:

Ze skoro 90 členného závodního pole máme ve zlaté skupině DD Davida Drdu a Radima Hasmana. David dojel na 9. místě, ale podívejte na ty dojezdy. Několik druhých míst a jedno první. Pokud by se mu podařilo nic nezkazit, bylo by to také o medaile. David rád silný vítr, nyní přestupuje na IQ FOIL, to mu bude sedět lépe.

Nezapomeňme ani na ostatní, závodíme i v U15, kde si dobře vede Alex Lojínová, dojela na 13.místě. Bohužel mladší skupiny posílají jen do slaších větrů, Alex ráda vítr. Máme zastoupení i v U13. Talent z třídy Optimist Fanda Burda letos začal jezdit na windsurfu a podívejte, jak se mu daří.

Výsledky sledujte zde, lze si pustit i tracking: 2021 T293 WOLRD CHAMPIONSHIPS (techno293.org)

Juniorský team se připravuje od roku 2015 za podpory Českého svazu jachtingu. Nikdo tehdy nečekal, že se to pohne takto vpřed. Samozřejmě díky patří rodičům a trenérovi Milanu Hájkovi. Ale nejvíc je ta mladá krev. Omluva všem, nestíháme jmenovat všechny, je jich totiž víc, než o kterých se zde píše.